Skip to main content

Een nieuwsbrief in de winter? Jazeker!

Want ook al is het Amstelbad dicht, dat betekent niet dat er niets gebeurt!

Wat gebeurde er zoal?

In september 2020 was er de actie Rabo Club Support. Gelukkig hebben heel veel RABO rekeninghouders op ons zwembad gestemd en dat leverde de mooie bijdrage van 5535,10 euro op! In de herfst en rond de kerst heeft Janneke weer hele mooie stukjes gemaakt. De opbrengst kwam weer geheel ten goede aan het bad en aangezien heel veel mensen een stukje hebben aangeschaft was ook de opbrengst weer grandioos!

Helaas waren veel iepen in de hoek bij de midgetgolf ziek en moesten gerooid worden. Daarbij moest er ook flink worden gesnoeid om de lage beplanting meer licht en lucht te laten krijgen. Het is dus wat kaler in die hoek.

De groenploeg is ieder seizoen op de woensdagen druk in de weer om het terrein in prima staat te
houden. Er wordt heel hard gewerkt en dan is een kopje koffie (coronaproef genuttigd) zeer welkom. Wat zou het bad zijn zonder deze harde werkers?

Zo’n mooi en goed onderhouden terrein zorgt er ook voor dat we als bad in deze coronatijd anderen kunnen helpen. Chung Do Kwan, die onder andere lessen Taekwon Do verzorgt, kan met zijn leerlingen bij ons heerlijk buiten trainen. Ook het examen kon daarom gewoon doorgaan! (Iedereen is geslaagd)

Ook de dansers van DFC maken gebruik van ons terrein en leven zich helemaal uit in de moeilijkste passen.

Het bestuur vergadert iedere maand digitaal en heeft zich onder andere gebogen over een vernieuwde exploitatieovereenkomst met de gemeente, de jaarrekening, energiebesparende maatregelen, groot onderhoud, winterzwemmen, een vernieuwde website en natuurlijk het nieuwe seizoen en corona. Hoe dat nieuwe seizoen gaat worden, wanneer we open kunnen en hoe we open kunnen…. Het is allemaal nog heel onzeker. Hoe gaat het de komende maanden met alle maatregelen en vaccinaties? Kunnen we gewoon open of weer op de manier van afgelopen jaar?

Zodra daar meer over bekend is, zal het bestuur dat laten weten.

Dat kan dan ook via de nieuwe website! Die heeft een nieuw jasje gekregen en op dit moment zijn we druk bezig om alle informatie up-to-date te maken. Als alles klaar is krijgt u een seintje om de site te kunnen gaan bewonderen.

Het bestuur heeft ook nagedacht over winterzwemmen. Het De Mirandabad is al de hele winter open en binnenkort gaat ook het buitenbad van de Meerkamp winterzwemmen aanbieden. Helaas is dat voor het Amstelbad organisatorisch en financieel gezien op dit moment ‘een brug te ver’.
Zowel het De Mirandabad als de Meerkamp zijn gemeentelijke baden met veel meer mogelijkheden en personeel dat het hele jaar in dienst is.

Het personeel van het Amstelbad is voor het belangrijkste deel vrijwillig en de badmeesters uit ons zwem-seizoen hebben een andere baan in de winter. Daarnaast is het financieel ook nog een uitdaging. Kortom het bestuur vindt het op dit moment niet verantwoord om winterzwemmen aan te bieden, hoe teleurstellend dat ook is.

U ziet, het zwembad is dicht, maar er gebeurt van alles!

Tot slot nog even een beeld van een bad in rust
met een klein laagje ijs.

Graag tot de volgende nieuwsbrief en blijf gezond!