Skip to main content

NIEUWSBRIEF JULI 2022

WE ZIJN ALWEER EEN EIND IN HET SEIZOEN

Er zijn al heel wat baantjes getrokken en zwemlessen gevolgd. Oftewel: we zijn al weer ver in het seizoen. Het weer heeft ons de afgelopen tijd af en toe in de steek gelaten, maar de laatste weken is het heerlijk. Nu de zomervakantie gaat starten hopen we natuurlijk dat de zon ons niet in de steek laat en er veel mensen een duik komen nemen.

Het bestuur is weer heel blij met al de vrijwilligers die het mogelijk maken dat het Amstelbad bestaat en zoveel plezier biedt. Het kan niet vaak genoeg gezegd worden: zonder vrijwilligers kan het bad niet open. Dus allemaal enorm bedankt, jullie zijn toppers!

 

NIEUWE KLEDING

Het is u misschien opgevallen: het zwembadpersoneel heeft nieuwe kleding, gesponsord door Infento. Met nieuwe broeken, shirts en badjassen, zien ze er allemaal weer TOP uit!

KLOK

Wat ook nieuw is, is de klok! Het bad is dus weer helemaal bij de tijd!

ZWEM4DAAGSE

In de week van 27 juni werd de Zwem4daagse gezwommen. De enthousiaste deelnemers deden ook graag mee met het thema van de dag, zoals: zet iets op je hoofd of doe wat aan je voeten.

GESCHIEDENIS VAN HET BAD

Mya heeft op de wand van het kantoor bij de kluisjes een overzicht in foto’s samengesteld van de geschiedenis van het Amstelbad. Er is in de meer dan 50 jaar dat het bad bestaat heel wat veranderd.

Ga gerust eens kijken, erg leuk! Aan de andere kant zie je de geschiedenis van de Snippen, ook leuk.

MIDGETGOLF CO’S KAMER

Op 12 juli was er midgetgolf voor de ouderen van Co’s kamer, georganiseerd door Coherente. De koffie en appelgebak vooraf, golfen in de schaduw en een drankje met een bitterbal daarna, zorgden ervoor dat de middag een groot succes was.

RABO CLUBSUPPORT

Nog wat vroeg, maar toch al wat te melden! Vorige maand is er een filmpje opgenomen waarin de penningmeester uitlegt waarom het Amstelbad meedoet met Rabo Clubsupport. Wanneer de promotie van de Clubsupport start, is ook het filmpje te zien. Hierover later meer.

Alle Rabobankleden onder de lezers van deze nieuwsbrief kunnen alvast in hun agenda zetten dat vanaf 5 september weer gestemd kan worden op ons mooie bad!

JAMM FM

Jamm FM (104.9 FM en DAB+ 5a) is de radiozender voor Ouderkerk, Duivendrecht en Waver. Iedere zaterdagochtend wordt er gebeld met de Streektelefoon. In juni mocht onze penningmeester Robbert Eysink Smeets het een en ander vertellen over het Amstelbad en in augustus, tijdens de live uitzendingen aan de plas, mag Marita Leupen (communicatie) wat vertellen over het bad. Dus heb je onze penningmeester gemist, luister dan op 13 augustus om 10.30 uur.

SWIM TO FIGHT CANCER

Bij de kassa liggen folders over Swim to fight cancer. Iedereen mag meedoen met het zwemmen van 1 of 2 kilometer in de Amstel (kinderen 500m) om hiermee geld in te zamelen voor het onderzoek naar kanker. Op zaterdag 10 september is het zover en je kunt natuurlijk in de weken hiervoor lekker oefenen in het Amstelbad.

OVERLIJDEN

Op 23 juni hebben we afscheid moeten nemen van Pierre Daemen. Pierre was oud penningmeester van het Amstelbad en tot zijn overlijden kassamedewerker. Samen met Trees was hij ook altijd aanwezig bij de bijzondere gelegenheden van het bad. Wij zullen Pierre missen en wensen Trees en familie heel veel sterkte.

Afgelopen 9 juli is Ben van der Meer overleden. Ben was lid van de groenploeg en heeft daar veel werk verricht. Helaas was Ben al een paar jaar ziek en niet meer in staat om te komen werken. Wij wensen zijn vrouw Jettie en kinderen en kleinkinderen veel sterkte met het verlies.

WIE WERKEN ER IN HET AMSTELBAD?

deze keer

MYA VERKERK

Veel mensen zijn nieuwsgierig naar leeftijd en waar je woont.

Ik ben 54 en word op 1 augustus 55 jaar. Samen met mijn man Johan, zoon Ruben en 2 katten woon ik in Ouderkerk, in Benning.

Wat doe je in het dagelijkse leven?

In de zomer ben ik zwemlescoördinator, toezichthouder en zwemjuf in het Amstelbad. In de winter werk ik bij de informatiebalie van de Jaap Edenbaan. Daar doe ik kassawerk, maak ik mensen wegwijs en verricht ik administratief werk. Zelf schaats ik niet.

Als ik niet werk dan ben ik graag bezig met mijn hobby kaarten maken en veel knutselen en frutselen. Ik ben wel een ‘crea-bea’ iemand.

Wat doe je voor het Amstelbad?

Naast mijn gewone werk, heel veel! Ik heb onlangs de geschiedeniswand van het bad gemaakt en ook een geschiedeniswand van de Snippen. Daar ben ik best een beetje trots op, want het is erg mooi en leuk geworden. Daarnaast zit ik in de feestcommissie, organiseer ik de kleurwedstrijd, zorg ik voor leuke thema’s voor de zwemvierdaagse, maak ik van het afzwemmen iets leuks, heb ik het doek onder de toren opgevrolijkt, kortom ik probeer het allemaal een beetje ‘op te leuken’. Ben ook echt een soort Manusje van alles in het bad en dat vind ik heerlijk.

Ben ook bezig met het volgen van de opleiding zwemleraar, niveau 3. Als ik klaar ben mag ik examens afnemen en zwemleraren met niveau 2 begeleiden.

Hoe lang doe je dit al?

Dit is mijn 4e seizoen en mijn 2e jaar als zwemlescoördinator. Naast zwemles in groepen geef ik ook privé zwemles en ben ik bezig met het verder professionaliseren van het leerlingenvolgsysteem. Ik wil het zo maken dat ook ouders kunnen zien hoe het met hun kind gaat en wat ze zelf kunnen oefenen in vakanties bijvoorbeeld.

Voor mijn tijd in het Amstelbad gaf ik al een aantal jaren les bij de Snippen. Toen er een toezichthouder bij het Amstelbad gevraagd werd heeft Dick Schwegler van de Snippen gevraagd of dat wat voor mij was. Zo ben ik erin gerold en uiteindelijk zwemcoördinator/zwemjuf geworden.

Bij het lesgeven heb ik veel profijt van mijn opleiding in het pedagogisch werk. Ik heb eerst 25 jaar in de detailhandel gewerkt en ben daar opgeklommen van zaterdagmedewerker tot filiaalhouder. Totdat iemand vroeg of ik niet in de kinderopvang wilde werken. Daar moest ik wel een opleiding voor volgen en zat dus op mijn 41ste tussen alle jonkies in de schoolbanken. De opleiding van 3 jaar heb ik in 2 jaar afgerond en daarna heb ik 8 jaar op een kinderdagverblijf gewerkt en de laatste paar jaar als gastouder. Ik heb dus veel ervaring met kinderen en kan dat heel mooi gebruiken in de zwemlessen.

Wat trok je aan in het werk voor het Amstelbad?

Het is een fijn familiebad. Iedereen komt er zwemmen, jong/oud, Nederlands/niet-Nederlands. Ook onder het personeel is er een familiesfeer. Je kunt alles tegen elkaar zeggen.

Daarnaast is het zo leuk als je meemaakt dat kinderen haast euforisch kunnen reageren als iets lukt wat ze moeilijk vonden of wat eng voor ze was. Ik krijg er dan zelf ook kippenvel van.

Het werk is heel afwisselend: toezicht houden, zwemles geven, schoonmaken, praten met ouders… Gewoon heerlijk. Het voelt haast als vakantie tijdens je werk, dus wat wil ik nog meer?

Wat is het leukste dat je tot nu toe hebt meegemaakt?

Poeh, lastig hoor er is zoveel leuk. Het is erg leuk dat de zwemvierdaagsethema’s aanslaan, dat mensen ook echt verkleed komen. En wat ik ook erg mooi vond is dat er een leerling was die het zo eng vond om door het gat heen te zwemmen en die in de week voor het afzwemmen dat nog niet goed kon laten zien, maar het op de dag zelf zonder aarzelen deed! Dat koppie toen hij boven watert kwam: echt kippenvel en de tranen staan dan gewoon in mijn ogen.

Heb je nog een wens of tip voor het bad?

Ik wens dat we door alle verduurzamingsmaatregelen nog heel veel jaren plezier mogen hebben van ons bad. En ook dat ik daar ook nog heel veel jaren aan bij mag dragen en van mag genieten.

Wens, maar dit komt van Ruben, dat er meer komt voor de leeftijdsgroep van 16 tot 25. Dat is best lastig, maar ik ga daar over nadenken. Misschien een leuk feest? Ik zit tenslotte in de feestcommissie…