Historie

In 2018 bestond het Amstelbad vijftig jaar! Geen wonder dat er wel iets te vertellen valt over de historie. 

Voordat het Amstelbad gebouwd werd, was er vanaf 1927 een zwembad in de rivier de Bullewijk, ook wel de Binnen-Amstel geheten. Dat eerste bad,  bijgenaamd het Rattenbad, moest in 1961 om hygiënische redenen sluiten.

1968: Opening gemeentelijk Amstelbad
Het duurde tot 10 mei 1968 voordat er een nieuw bad, het gemeentelijke Amstelbad, geopend werd. Het bleek al heel snel een gezellig familiebad, dat in een grote behoefte voorzag. De Ouderkerkse jeugd leerde er zwemmen en het was vaak druk in het water en op de velden er om heen. De plaatselijke zwem- en waterpoloclub “De Snippen” kreeg er al gauw een eigen clubhuis.

1991: initiatiefgroep ‘Amstelbad moet blijven’
Het was dan ook een bittere teleurstelling toen de gemeente in 1991 te kennen gaf het bad om bezuinigingsredenen te moeten sluiten.
Een initiatiefgroep ‘Amstelbad moet blijven’ zette zich in om het bad met behulp van vrijwilligers open te houden. In 1992 ging het bad, dank zij deze vrijwilligers, gewoon weer open. Vanaf die tijd draait het bad voorspoedig.
Bijna elk jaar komen er wel nieuwe speeltoestellen bij. Ook wordt het bad doorlopend aangepast aan de nieuwe eisen die gesteld worden aan openluchtbaden, zonder zijn unieke karakter te verliezen.

Vrijwilligers
Er zijn bijna tweehonderd vrijwilligers bij het bad betrokken. Met z’n allen zorgen zij voor een ontspannen sfeer in een verzorgde omgeving. Daardoor blijft het een feest om in Ouderkerk te kunnen zwemmen!

Bestuur Stichting Amstelbad

Bestuur
Rick Oliemans Voorzitter en vrijwilligersmanagement
Robbert Eysink Smeets Penningmeester
Kees Leupen Secretaris
Ilona Scheerder Fondsenwerving, sponsoring en website
Marita Leupen PR, communicatie en planvorming
Jaarverslag 2019

Onze Sponsors

Informatie over sponsoring

Vrijwilligers

Er zijn bijna tweehonderd vrijwilligers bij het bad betrokken. Met z’n allen zorgen zij voor een ontspannen sfeer in een verzorgde omgeving. Tijdens het seizoen worden de kassadiensten door vrijwilligers ingevuld. De één draait wekelijks een dienst, de ander een paar keer per seizoen. Er is veel mogelijk. Ook kassamedewerker worden? Neem voor meer informatie contact met ons op via het contactformulier. De onderhoudsploeg zorgt zomer en winter voor een optimale conditie van het park, de baden en de gebouwen.

Contact informatie

Zwembadpersoneel

Gedurende het seizoen is er een team van enthousiaste zwembadmedewerkers/toezichthouders. Zij dragen zorg voor de veiligheid, de hygiëne en de organisatie van verschillende activiteiten in en om het bad. Er worden ook zwem-ABC-lessen gegeven volgens de laatste richtlijnen van de NRZ door bevoegde zweminstructeurs.

Jaarlijks zijn wij op zoek naar nieuwe collega’s die mee willen werken aan een geslaagd buitenseizoen van eind april tot en met de eerste week van september. Kijk bij de actuele vacatures.

Vacatures

Het Amstelbadseizoen loopt van eind april tot begin september. Momenteel zijn wij in verband met de Coronacrisis gesloten.

Zwembadpersoneel

Allround zwembadmedewerker m/v

  • Je bent minimaal 18 jaar,
  • In het bezit van een diploma voor zwembadmedewerker,
  • Diploma EHBO

Toezichthouder m/v

  • Je bent minimaal 18 jaar,
  • Je kunt aantoonbaar goed zwemmen,
  • Diploma EHBO, of bereid dit te halen.

Heb je belangstelling?
Stuur je brief met CV naar info@amstelbad.nl. Neem voor meer
info contact op met Bart Keijzer (manager) 0653187149.

Stichting Amstelbad
Wethouder Koolhaasweg 10
1191 EB Ouderkerk aan de Amstel
Telefoon: 020 496 1400
info@amstelbad.nl

Vrijwilligerswerk

Kassamedewerker m/v

Heb je belangstelling?
Vraag voor meer info naar Rick Oliemans (voorzitter van het bestuur), of geef uw telefoonnummer door op het contactformulier voor een terugbelverzoek.

Stichting Amstelbad
Wethouder Koolhaasweg 10
1191 EB Ouderkerk aan de Amstel
Telefoon: 020 496 1400
info@amstelbad.nl

Stage

Stageplekken worden bij aanvang van het seizoen bepaald.

Heb je belangstelling?
Stuur dan een mail met je open sollicitatie of vragen naar info@amstelbad.nl t.a.v. Bart Keijzer.

Stichting Amstelbad
Wethouder Koolhaasweg 10
1191 EB Ouderkerk aan de Amstel
Telefoon: 020 496 1400
info@amstelbad.nl

Contact informatie