Skip to main content

EINDE SEIZOEN

Het is weer voorbij, het zwemseizoen. De poorten zijn gesloten.

Deze zomer waren er net aan 30.000 bezoekers, dat is veel minder dan het gemiddelde van 46.800. Vorig jaar niet meegerekend, want toen mochten we maar een half seizoen open en waren er 18.000 bezoekers.

Er waren 4 dagen waarbij het bezoekersaantal hoger was dan 600 per dag, met een uitschieter van meer dan 1000 begin september.

Laten we duimen voor een mooie zomer in 2022, zodat we tenminste het gemiddelde weer halen.

 

KWARTJESDUIKEN

Het Kwartjesduiken als afsluiting van het zwemseizoen was een groot succes. Onder een heerlijk septemberzonnetje konden de kinderen duiken naar een heel of een half jeugdabonnement voor 2022. De 1ste prijs won Marisa Fichter, de 2de en 3de prijs werden door respectievelijk Stijn Stegeman en Karenina Steen gewonnen. Wethouder Sport, Barbara de Reijke en bestuurslid Ilona Scheerder overhandigden de prijzen aan de winnaars.

 

De winnaars

 

AFZWEMMEN

Wat zeker niet onvermeld mag blijven is dat er in de week voor de sluiting ook werd afgezwommen. Op donderdag 9 september slaagden alle ‘afzwemmers’ voor zwemvaardigheid en op vrijdag 10 september ook alle A, B en C zwemmers. Helaas konden 3 ‘afzwemmers’ vanwege corona niet op die data afzwemmen, maar dat is alsnog gelukt op de speciaal voor hen ingelaste extra afzwemmogelijkheid op 16 september. Van harte gefeliciteerd allemaal.

Mya kondigt de start van het diplomazwemmen aan

De kinderen horen dat ze geslaagd zijn

 

HET SNIPPENTOERNOOI

Het traditionele Snippentoernooi was ook dit jaar weer een succes. Gelukkig was het dat weekend ook mooi weer.

 

BEDANKJE VRIJWILLIGERS

Omdat er nog steeds maatregelen gelden in verband met corona, ging de traditionele barbecue helaas weer niet door. Als alternatief werd de vrijwilligers een mooie cadeaubon aangeboden. Men kon kiezen tussen een bon van bakker Out, van bakker Bloemen, van kaas van Mulder of van notenbar Completely Nuts. Onder het genot van een stuk taart (gesponsord door bakker Out) en een drankje kon er gekozen worden. Ook hier was het septemberzonnetje goed van de partij en was het een gezellige afsluiting.

 

RABO CLUBSUPPORT

Het Amstelbad heeft zich ook weer ingeschreven voor RABO Clubsupport. Tussen 5 en 24 oktober kunt u weer op ons bad stemmen, maar alleen als u een Raborekening heeft en gratis lid bent van de Rabo. Meld u voor 1 oktober aan als lid en u krijgt van de bank te horen hoe u kunt stemmen. Als we dankzij u weer een mooi bedrag van de Rabo mogen ontvangen, gaat dat volledig naar de noodzakelijke, duurzame, investeringen voor het bad.

 

IDEENBUS

Het werkt! We krijgen leuke ideeën binnen. Van het oprichten van een knutselclub tot het plaatsen van een glijbaan bij het diepe. Niet alle ideeën zijn uitvoerbaar, maar iedereen krijgt wel bericht als hij/zij het emailadres bij het idee zet. Wat ook in de bus komt zijn de punten die je kunt krijgen bij de PLUS. Echt super zoveel als we er al hebben gehad! Dank allen!

 

BIJEENKOMST OVOA

De Ondernemersvereniging Ouder-Amstel heeft een bezoek gebracht aan het Amstelbad. Iedere jaarvergadering wordt er een andere onderneming gezocht om daar te vergaderen. Aansluitend kregen de ondernemers een rondleiding. Dit jaar dus in het Amstelbad. Men was erg enthousiast en ook de presentatie van Ilona en Robbert (bestuursleden Amstelbad) werd zeer gewaardeerd.

 

BESTUURSNIEUWS

Het bestuur gaat zich de komende periode o.a. buigen over de nieuwe wet voor besturen, het verduurzamen van het bad (met name de aanschaf van afdekking en sundiscs), de Omgevingswet, het aanpassen van het leidingwerk, het verven van het ondiepe en het aanpassen aan de nieuwe wetgeving van de ruimte met de gevaarlijke stoffen. Kortom: het bestuur hoeft zich de komende periode niet te vervelen…

 

VRIJWILLIGERS

Zoals bijna iedere stichting of vereniging zoekt het bad nog vrijwilligers. Met name de groen- en klusploeg zoekt versterking. Dus ben je- of weet je iemand die het leuk vindt om het hele jaar 1 ochtend in de week lekker buiten bezig te zijn, stuur dan een mail naar communicatie@amstelbad.nl.

Ook kassamedewerkers zijn van harte welkom.

 

NIEUW, NIEUW, NIEUW

Voortaan in iedere nieuwsbrief een interview met iemand die zeer betrokken is bij het Amstelbad. Gewoon omdat het leuk is om zo meer van elkaar te weten te komen.

Wie werken er in het Amstelbad?

Deze keer: Marjo de Boom

 

Veel mensen zijn nieuwsgierig naar leeftijd en waar je woont…

Ik ben 67 jaar en woon in Amstelveen.

 

Wat doe je in het dagelijkse leven?

Ik ben met pensioen en voor mijn pensioen werkte ik met veel plezier bij de Bloedbank. Vooral het contact dat ik had met de mensen sprak mij zeer aan in dit werk. Je ziet zoveel verschillende mensen. Bijvoorbeeld bij de Bloedbank in Den Haag, waar ik mensen zag uit Wassenaar, maar ook uit de Schilderswijk. Het mooiste is dat de mensen bloed geven ‘om niet’. Ze worden er niet beter van en ze krijgen er niets voor. Ze doen het voor de medemens en dat is zo mooi.

Nu ik met pensioen ben ga ik graag bridgen en sport ik veel. Pilatus, fitness en wandelen vind ik erg leuk om te doen. Daarnaast ben ik vrijwilliger bij Le Champion, een organisatie die o.a. marathons en de Dam-tot-Damloop organiseert.

Ik ben getrouwd en heb geen kinderen maar wel een bonus kleinkind. Het is een meisje uit Israël dat ik sinds haar 6de (ze is nu 8) help met de Nederlandse taal. Zij noemt mij haar Dutch oma en we doen heel veel leuke dingen samen.

 

Wat doe je voor het Amstelbad?

Mijn plekje is achter de kassa.

 

Hoe lang doe je dit kassawerk?

Sinds 2016. Ik was toen 1 jaar met pensioen en had weer zin om wat te gaan doen. Er viel een flyer van het Amstelbad in de bus met de oproep voor vrijwilligers. Groene handen heb ik niet, dus ik heb voor de kassa gekozen.

 

Wat trok je aan in het werk voor het Amstelbad?

Het contact met de mensen. Het is zo leuk om blije mensen binnen te zien komen en ook weer vrolijk te zien vertrekken. Daarnaast een gezellig praatje met collega kassamedewerkers. Dat vind ik erg fijn.

 

Wat is het leukste dat je tot nu toe hebt meegemaakt?

Moeilijk om iets heel concreets te noemen. Wat ik vooral heel leuk vind is het ‘Iedereen kent iedereen’ in Ouderkerk en daarnaast de saamhorigheid. Een echt familiegevoel heerst er in het bad. Ik voel mij er thuis en als ik ooit nog eens ga verhuizen wordt het naar Ouderkerk.

 

Zwem je zelf ook?

Nu niet, maar voor corona zwom ik wel. Niet in het Amstelbad want ik woon heel dichtbij de Meerkamp. Maar het Amstelbad is natuurlijk veel leuker! Ik doe wel aan buitengym, ook heel leuk en met een leuke groep.

 

Heb je nog een wens of tip voor het bad?

Dat het volgend jaar maar een zwemseizoen mag worden met veel mooi weer en corona op de achtergrond.