Skip to main content

ZOMER TOT NU TOE

De zomer is tot nu toe nog niet wat we gehoopt hadden. Er zijn wel mooie weken geweest, maar ook veel weken met zeer wisselvallig weer. Dat nodigt niet uit tot een dagje zwembad, helaas.

Daarbij gaat de tijd ook heel snel want we zitten alweer in de laatste maand dat het bad open is en de kinderen moeten al snel weer naar school. Maar wie weet wat voor moois er allemaal nog komt.

Een rustige dag

Een blije Rick vanwege een mooie dag.

Hoe dan ook, er zit nog wel het een en ander in het zwembadvat.

  • Op 8 september is er een waterpolo-clinic voor ’t Kofschip. Die is er ook geweest voor de Hekman en dat was zo’n succes dat Coherente en de Snippen het nu ook voor ’t Kofschip hebben geregeld. Dat betekent wel dat het zwembad op die dagen tussen 10 en 12 uur gesloten is.
  • Op 10 september is er diplomazwemmen en op
  • 11 en 12 september het Snippentoernooi. Ook dan is het bad gesloten.
  • Op 17 september om 17.00 uur sluit het bad de poorten voor dit zwemseizoen met Kwartjesduiken! Kwartjesduiken start om 16.30 uur.

KWARTJESDUIKEN

Omdat het bij de opening van het bad niet door kon gaan, sluiten we nu het bad met kwartjesduiken! Op vrijdag 17 september tussen 16.30 en 17.00 uur mogen kinderen weer duiken voor een gratis abonnement voor 2022.

RABO CLUBSUPPORT

Na de zomer start Rabo Clubsupport. Natuurlijk schrijft het Amstelbad zich weer in. Tussen 4 en 24 oktober kunt u weer op ons bad stemmen, maar alleen als u een Raborekening heeft en gratis lid bent van de Rabo. Meld u voor 1 oktober aan als lid en u krijgt van de bank te horen hoe u kunt stemmen. Als we dankzij u weer een mooi bedrag van de Rabo mogen ontvangen, gaat dat volledig naar de noodzakelijke, duurzame, investeringen voor het bad.

PMD

Ook op het terrein van het Amstelbad scheiden we het afval. De gele en groene bakken voor restafval, de blauwe voor papier en karton en de oranje voor PMD (plastic, metaal, drankverpakkingen). Nieuw is de blikjespers: blikje leeg, pers het plat en dan in de PMD container. Zo is de container minder snel vol. Er hangt er 1 bij Hans en Frietje en 1 op de boom op de ligweide.

 

 

 

 

 

 

 

DUURZAAMHEID

Samen met een adviesorganisatie zijn we aan het kijken naar hoe we het bad duurzamer kunnen maken. Door alleen al het bad af te dekken als het niet wordt gebruikt, kunnen we enorm veel energie besparen. Daarnaast kijken we ook naar het opwekken van warmte op andere manieren zoals door een energiezuinige ketel, zonnepanelen of sundiscs. Een aantal leden van het bestuur is hiervoor wezen kijken bij andere buitenbaden om kennis op te doen en ervaringen uit te wisselen. De wil is er maar helaas niet het geld. Daarom doen we ook onderzoek naar manieren om in aanmerking te komen voor subsidies of hoe we op andere wijzen aan het benodigde geld moeten komen. Heeft u ideeën? Laat het ons weten (info@amstelbad.nl).

Voorbeeld van afdekking.

IDEEENBUS

Binnenkort hangt er een ideeënbus bij de ingang van het zwembad. Hebt u een goed idee of tip? Zet het op papier en doe het in de bus. (Bijvoorbeeld ideeën over hoe we het geld voor een afdekking van het bad kunnen bij elkaar kunnen krijgen.) Als u uw emailadres erbij zet krijgt u altijd antwoord.

FINANCIEN

Hoe staat het nu met de financiën van het bad als gevolg van corona, een mindere zomer, tegen- maar ook meevallers?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: het is maar de vraag of we dit jaar quitte kunnen afsluiten. Door een heel koud voorjaar hebben we gigantisch veel gas verbruikt om het bad nog een beetje warm te kunnen krijgen voor de zwemmers. Daarnaast braken tijdens mooie dagen ook nog een paar leidingen waardoor het bad dicht moest en dus geen inkomsten had, maar wel een vette rekening. De niet zo geweldige zomer leverde ook maar een beperkte verkoop van dagkaartjes. Door de coronamaatregelen heeft ook de verhuur van bedjes en parasols een poos stilgelegen, wat ook geen inkomsten opbracht.

Aan de andere kant van de streep staan gelukkig de vele sponsoren die ons trouw zijn gebleven en een aantal nieuwe, het onverwacht grote aantal verkochte abonnementen en een aantal coronasubsidies van het Rijk. Ook wist een aantal sportverenigingen ons terrein weer te vinden om tegen betaling te kunnen sporten. En als laatste maar zeker niet het minste, de acties van onder andere de stenen van Janneke (€338,50), het Fundraisingevent van Maud Geurds (€1350,51), de poppetjes van leerlingen en juffen van Tante Kaatje Kofschip (€393,50) en de flessenbonactie van de Jumbo (€558,00). Hoe fijn is het om te weten dat velen het bad een heel warm hart toedragen!

Maar hoe dan ook, het blijft een hele opgave om ons bad financieel te kunnen draaien, maar het gaat dit jaar wel weer lukken. Voor extra groot onderhoud en de nodige maatregelen om oa energie te kunnen besparen moeten we andere bronnen aanboren.

De actie van Tante Kaatje Kofschip

Janneke

 

 

 

Maud Geurds overhandigt de penningmeester de cheque

 

NIEUW, NIEUW, NIEUW

Voortaan in iedere nieuwsbrief een interview met iemand die zeer betrokken is bij het Amstelbad. Gewoon omdat het leuk is om zo meer van elkaar te weten te komen.

 

Wie werken er bij het Amstelbad?

Deze keer: Sylvia Stein

Veel mensen zijn nieuwsgierig naar leeftijd en waar je woont…

Ik woon in Ouderkerk aan de Amstel en ben 54 jaar.

 

Wat doe je in het dagelijkse leven?

Mijn werk is wat lastig te omschrijven, maar ik ben accountmanager bij een stichting die een systeem van barcodes heeft ontwikkeld voor onder andere de gezondheidssector. Deze codes zorgen voor een wereldwijde uitwisseling van gegevens over medicijnen en medische hulpmiddelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kunstheupen. Door de unieke codes van ieder product is het mogelijk om het voorraadbeheer zo efficiënt mogelijk te maken, de vervaldata goed in de gaten te houden zodat er minder weggegooid hoeft te worden en als er iets mis is kan er meteen worden nagegaan welke patiënt de kunstheup heeft.

 

Wat doe je voor het Amstelbad?

Ik zit achter de kassa. Dat is heel leuk, maar de afgelopen jaren met de coronamaatregelen en het slechte weer wel wat saai. Laten we maar hopen dat de komende jaren weer wat meer reuring brengen.

 

Hoe lang doe je dit kassawerk?

3 jaar

 

Wat trok je aan in het werk voor het Amstelbad?

Het ging mij niet zozeer om het werk, maar meer dat ik het leuk vind om wat voor het bad te doen. Een steentje bij te dragen zodat het bad behouden kan blijven.

 

Wat is het leukste dat je tot nu toe hebt meegemaakt?

Ik heb geen echte bijzondere anekdotes, maar het is gewoon een fijn familiebad. Dat merk je aan de vriendelijke, gezellige sfeer en het feit dat mensen ook gedag zeggen als ze weer weggaan. Wat ik ook heel gezellig vond was de barbecue, maar helaas is die het afgelopen jaar niet doorgegaan en ik denk dat het ook dit jaar niet gaat lukken.

 

Zwem je zelf ook?

Nee. Ik woon heel dicht bij de Plas en als ik dan even een kwartiertje wil zwemmen is dat dichterbij.

 

Heb je nog een wens of tip voor het bad?

De wens is dat het bad nog maar heel lang mag blijven bestaan. Aangezien het bad op vrijwilligers drijft maak ik mij wel eens zorgen over het voortbestaan. Heeft het bad in de toekomst nog voldoende vrijwillig medewerkers….? In Ouderkerk komen nu meer expats te wonen en ik weet niet of die vrijwilligerswerk gaan doen.

Voor wat betreft het inroosteren voor de kassadiensten zou ik het fijn vinden om per maand te kunnen aangeven wanneer je kunt komen. Nu moet je aan het begin van het seizoen je diensten opgeven en dat is met mijn werk best lastig te plannen. Voor mij zou het dan heel mooi zijn om per maand te kijken wat mogelijk is.