Skip to main content

WE KUNNEN WEER ZWEMMEN! 

Op 30 april is met een sierlijke duik door wethouder Barbara de Reijke en zwembadmanager Bart Keijzer het zwemseizoen 2022 officieel geopend. De zon en de temperatuur deden niet echt mee met de opening, maar gelukkig was het water met 20,8 graden een stuk warmer. 

  

 Daarna mochten de kinderen weer, zoals traditie, ‘kwartjes’ opduiken om zo een (deel van een) abonnement voor 2023 in de wacht te duiken. 

De animo om te duiken was een flink stuk kleiner dan vorig jaar, maar de bijzondere muntjes zijn opgedoken. De trotse winnaars mochten naast een abonnement ook een klein cadeau in ontvangst nemen. 

  

Jasper van Jasper’s Place had daarna voor alle kinderen nog een verrassing in de vorm van een doosje met een spelletje. 

 SCHITTEREND BLAUW 

De afgelopen weken is het bedrijf Kreeft heel druk bezig geweest om het diepe en het instructiebad weer helemaal in orde te maken. Oneffenheden en scheuren zijn gerepareerd en alles heeft weer een stralend blauwe coating gekregen. Het was nog wel even spannend of alles op tijd klaar zou zijn, maar het is gelukt. Het is weer als nieuw. 

     

OPENING JASPER’S PLACE 

Op 30 april is ook Jasper’s Place opengegaan. Jasper Vera is er helemaal klaar om de bezoekers van het Amstelbad te voorzien van lekkere drankjes en hapjes. De horecagelegenheid is mooi opgeknapt, het lekkers is ingeslagen, de nieuwe stoelen en tafels op het terras staan klaar, dus nu hopen op een mooie zomer, waarbij iedereen ook geniet van alles wat Jasper te bieden heeft. 

 

 

ABONNEMENTEN 

Dit jaar kon men voor het eerst bij het online bestellen van de abonnementen en leskaarten, ook de foto uploaden. Dat was voor velen erg wennen. Van allemaal dezelfde foto voor verschillende leden van het gezin, tot foto’s van mensen op feesten of partijen, waarbij je echt niet kon spreken van een pasfoto. Het heeft heel veel werk gekost om de foto’s toch nog enigszins om te toveren tot een foto die op het abonnement gedrukt kon worden. 

Maar het is gelukt en iedereen die op tijd had besteld heeft een mooi gedrukt exemplaar. 

 VERDUURZAMING 

Ondertussen gaat alles rondom de verduurzaming van het Amstelbad rustig door. Subsidies zijn aangevraagd, tekeningen voor een extra stuk dak zijn gemaakt en opgestuurd voor een vergunning, offertes opgevraagd voor het aanleggen van kabels voor elektriciteit en voor het aanpassen van de ruimte voor de chemicaliën en de opdrachten voor de Sundiscs en de afdekking zijn getekend. 

Het is allemaal veel werk en de penningmeester heeft er zijn handen vol aan. Gelukkig wordt hij ondersteund door twee andere leden van het bestuur. 

 

   Ondertekening opdracht aan Inducon voor de afdekking.

WIE WERKEN ER IN HET AMSTELBAD? 

 Deze keer

JAAP ZITVAST

Veel mensen zijn nieuwsgierig naar je leeftijd en waar je woont. 

Ik ben van 1946 en word op zondag 1 mei 76. 1 mei, de Dag van de arbeid, en dat past ook heel goed bij mij. Alhoewel mijn achternaam anders doet vermoeden ben ik een bezig baasje en kan niet lang stilzitten. Ik ben getrouwd met Mieke en heb 2 kinderen, Sandra en Mark en 3 kleinzonen. 2 jaar geleden zijn wij verhuisd vanuit Amstelveen naar Almere. We wonen in Almere Haven in een bungalow met een grote tuin. Het is een heerlijk rustige plek waar je in het voorjaar ’s ochtends getrakteerd wordt op een heel mooi fluitconcert van alle vogels. We wonen er met heel veel plezier en er is een hechte gemeenschap om ons heen. 

 Wat doe je in het dagelijkse leven? 

Ik ben al een poosje met pensioen. Daarvoor was ik bedrijfsleider bij diverse vestigingen van een grote bakkerij. Een mooie promotie na mijn werk als brood- en banketbakker in een kleine bakkerij. Toen ik met pensioen ging zei mijn vrouw dat ik nu maar eens moest gaan koken. Dat had zij 35 jaar gedaan en nu was het mijn beurt. Dat doe ik dus iedere dag.  Daarnaast ben ik de afgelopen tijd druk geweest met het opknappen van de bungalow, het huis van mijn dochter en ook het huis van mijn zoon en schoondochter.  Om te ontspannen stap ik regelmatig op mijn motor, een Suzuki model shopper. Heerlijk er 1 of 2 dagen tussenuit. 1 keer per jaar ga ik 14 dagen met de motor op pad. Vanuit Limburg maak ik dan mooie motortochten op de binnenwegen. Ik rijd al vanaf mijn jeugd motor. Alleen in de periode dat de kinderen klein waren reed ik niet. Nu heb ik er alweer 32 plezier van. 

 Wat doe je voor het Amstelbad? 

Ik onderhoud met name de grasvelden en dat is best een klus. Het gaat om 5000 m2 en tussen maart en december groeit het gras. Soms zo snel dat ik er 2 keer met de maaimachine overheen moet! Hoe dan ook je bent met zo’n rondje grasmaaien toch al gauw een uur of 5-6 bezig! Daarnaast doe ik ook andere klussen. Zo heb ik vandaag de betonnen bank nog in de verf gezet. Deze winter hebben we met elkaar ook de kleedkamers weer netjes geverfd en de vloeren een likje gegeven. We noemen trouwens de grote kleedkamer ook wel het schapenhok 😊 

 Hoe lang doe je dit al? 

Ik ben in 2017 begonnen. Jos Barlag vroeg of het onderhoud van het zwembad niet iets voor mij was en dat leek mij wel wat. Toen ik net was gestart kwam Alphons mij vragen of ik op de maaimachine wilde rijden en dat vind ik erg leuk. Het is heel bevredigend als de grasvelden er weer mooi bij liggen. Trouwens bij alle klussen die je doet is het heel bevredigend als je ziet dat het onder je handen opknapt. De eerste 3 jaar was ik er 3 dagen in de week, want er was wel het een en ander aan achterstallig onderhoud om weg te werken. Nu probeer ik 1 keer in de week op woensdag present te zijn, ook al was ik er afgelopen week toch een paar dagen extra.  Ik ben ook een vroege vogel, dus ik zorg dat ik op de klusdagen om 7 uur aanwezig ben. Als de rest van de ploeg dan om 9 uur komt, heb ik er al 2 uur op zitten. Dat vind ik fijn, ik ben een ochtendmens en houd ervan om lekker vroeg te beginnen. 

 Wat trok je aan in het werk voor het Amstelbad? 

Het Amstelbad is een fijn familiebad met een goede sfeer, dus dat maakt het ook leuk om er te werken. We hebben ook een hele fijne en leuke ploeg. Er is nooit discussie, iedereen doet wat nodig is. Wat ook heel gezellig is, is het koffiedrinken. Al ben ik dan wel weer na een kwartier weg, want weinig zitvlees… Ik ben handig en kan zo veel doen voor het bad. Ik heb bijvoorbeeld de hekjes rond de trampoline gemaakt en gezorgd voor beplanting daarom heen. Mijn kritische blik zorgt ervoor dat ik altijd wel werk zie. Toen ik 16-17 jaar was deed ik al klussen in huis. Mijn vader had 2 linkerhanden, dus iemand moest toch zorgen dat alles er netjes uit zag. Naast dat het werk bevredigend is doe ik het ook met veel plezier. Ik ga met plezier van huis naar het bad en ik kom voldaan thuis. 

 Wat is het leukste dat je tot nu toe hebt meegemaakt? 

Dat is echt een moeilijke vraag. Ik vind het gewoon allemaal leuk. De ploeg, het werk. Het is gewoon fijn en ook al woon ik in Almere, ik blijf hier vrijwilliger! 

 Zwem je zelf ook? 

Nou eerlijk gezegd heb ik een hekel aan zwemmen…. Na mijn 40ste heb ik veel gesport, waaronder de ¼ triatlon. Het fietsen en lopen vind ik prima, maar dat zwemmen… Na een uurtje ben ik er wel klaar mee. Als ik naar het bad ga om te ontspannen dan doe ik dat het liefst met familie en vrienden en dan lekker op de ligweide mensen kijken. 

 Heb je nog een wens of tip voor het bad? 

Nou mijn wens is dat er meer vrijwilligers komen. Ik ben de jongste van de ploeg en we willen graag meer aanwas. Het zou fijn zijn als er mensen bij komen die van schilderen en timmeren houden. Die missen we eigenlijk wel. 

Een tip is om eens kritisch te kijken naar de buitenkant van het bad aan de straatkant. De gevel zou eens goed gereinigd moeten worden. Het is je visitekaartje, dus zorg dat het er netjes en verzorgd uit ziet. Dat trekt ook bezoekers!