NOG EVEN
Het is bijna zover, de opening van het nieuwe zwemseizoen. En dit jaar wordt het extra feestelijk want het bad bestaat 55 jaar! Dat gaan we het hele seizoen door een feestelijk tintje geven en de opening is daarvan de start.
Maar het is niet alleen het 55 jarig bestaan dat we vieren, ook de verduurzaming van het bad is reden tot feest. We hopen met alle maatregelen flink veel energie te besparen en daarnaast te kunnen zorgen voor heerlijk warm zwemwater.
29 april om 13.30 uur wordt het bad geopend met een praatje van oa voorzitter en natuurlijk de traditionele openingsduik en het kwartjesduiken. Daarna gaan we, met de liefhebbers, in het diepe bad het cijfer 55 vormen waarvan een mooie foto wordt gemaakt. Ook is er de trekking van de loterij. Meer informatie verderop in de nieuwsbrief.
De opening wordt extra luister bijgezet door een drumband en door JAMM-FM die zijn uitzending deze dag rechtstreeks vanuit het Amstelbad zal verzorgen.
U bent van harte welkom.
VOORVERKOOP EN VOORVERKOOP-/AFHAALDAGEN
Dit jaar is er weer de mogelijkheid om een abonnement of leskaart te kopen tegen de voorverkoopprijzen. De voorverkoopprijzen gelden tot en met 29 april. U kunt de abonnementen en leskaarten online kopen maar natuurlijk ook fysiek op de voorverkoopdagen op 14 en 15 april.
Op 14 april kunt u van 14.00 uur tot 18.00 uur in het bad terecht, op 15 april van 10.00 uur tot 14.00 uur. Vergeet niet een pasfoto mee te nemen!
LOTERIJ
Als onderdeel van de feestelijkheden is er op de openingsdag een loterijtrekking. De ondernemers van Ouder-Amstel hebben allerlei leuke cadeaus ter beschikking gesteld. U maakt kans op zo’n leuk cadeau door op de voorverkoop-/ophaaldagen een lootje te kopen. Hoe meer lootjes, hoe groter de kans 😊
SCHIPHOLFONDS
Het Schipholfonds heeft onze aanvraag voor een subsidie voor spelmateriaal voor de jeugd gehonoreerd met een bedrag van € 4500,–!
Dat is echt geweldig! We gaan hier snel allerlei leuke materialen voor aanschaffen zodat de jeugd met nog meer plezier in ons bad kan spelen.
NIEUWE BESTUURSLEDEN
Kees en Marita Leupen gaan zeer binnenkort verhuizen en wonen dan te ver weg om bestuurslid te blijven. Er waren daarom 2 vacatures: secretaris en bestuurslid met communicatie in de portefeuille. Ondanks het feit dat het vinden van vrijwilligers voor bestuursfuncties niet echt makkelijk is in deze tijd, is het gelukt om 2 enthousiaste mensen te vinden die de taken op zich willen nemen.
De functie van secretaris vult Wim Vallenduuk in en het bestuurslid met communicatie in het pakket wordt ingevuld door Mya Verkerk, menigeen niet onbekend.
Hieronder geven ze aan waarom ze graag voor het Amstelbad willen werken.
Wim Vallenduuk
Mijn vrouw en ik zwemmen al tientallen jaren met heel veel plezier in het Amstelbad. Vanaf 2017 draai ik mee in het team kassamedewerkers op de woensdag. Ik heb in die jaren ervaren hoeveel het bad betekent voor de bezoekers en ook zag ik de enthousiaste inzet van veel vrijwilligers. In mijn nieuwe functie als secretaris hoop ik een positieve bijdrage te kunnen leveren aan ons Amstelbad.
Mya Verkerk
Al tijdje over nagedacht, en toen kwam Rick met de vraag ….
Een nieuwe uitdaging, waar ik veel plezier en al mijn Amstelbad fibes in wil steken.
NOG EEN KEER DE OPROEP
Wat moeilijker is te vullen is de hulp bij het klussen en groenonderhoud. Dus nogmaals de oproep:
Ben jij of ken je een handige Harry of Harriët die incidenteel of structureel wil helpen bij het onderhoud van groen of gebouwen of wat er maar op het pad komt? Iedereen is van harte welkom! Meld je aan bij Rick Oliemans of op info@amstelbad.nl
OVERLIJDEN
Op 15 januari is Trees Spaapen overleden. Trees is tot het allerlaatste betrokken gebleven bij het Amstelbad. Ons bad voelde voor haar ook als ‘haar kindje’. Zij zat van 1977 tot 1992 in de gemeentelijke beheercommissie van het bad en daarna zat ze in het allereerste vrijwilligersbestuur. Trees was onvermoeibaar in het ondersteunen van het bad. In 1996 heeft ze de zilveren erepenning van de gemeente Ouder-Amstel gekregen op grond van haar grote betrokkenheid en inzet voor de sport in de gemeente, waaronder de zwemsport in het bijzonder.
Trees en het Amstelbad waren sterk met elkaar verbonden. We zullen haar missen.
WIE WERKEN ER IN HET AMSTELBAD?
deze keer
HANNIE ROOS
Veel mensen zijn nieuwsgierig naar je leeftijd en waar je woont.
Ik ben 82 jaar en al 59 jaar getrouwd met Piet. Ik heb 3 kinderen en 5 kleinkinderen, waarvan 1 helaas al heel jong is overleden. Van 1966 tot juni 2019 hebben we aan de Rembrandt van Rijnweg gewoond. Nu wonen we heel fijn in een flat aan de Schoolweg achter het nieuwe Theresia.
Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik geniet nu van alle dingen die op mijn pad komen en heb nog een drukke agenda. Tot 2005 heb ik de zorg gehad voor mijn ouders en reed ik daarvoor 1 a 2 keer per week naar Apeldoorn waar ze woonden. In mijn arbeidzame leven was ik zoölogisch analiste op de universiteit van Amsterdam. Daar heb ik Piet ontmoet. Samen zijn we 1,5 jaar op Curaçao geweest waar Piet onderzoek ging verrichtte naar koralen. Ik ben ook veel mee geweest het water in, meestal snorkelend maar ook een keer op een diepte van 30 meter! Terug in Nederland heb ik de eerste jaren voor mijn kinderen gezorgd. Toen die oud genoeg waren heb ik bij Elsevier en later bij Bonaventura gewerkt.
Grappig is dat ik, toen het Amstelbad nog een gemeentebad was, 1 seizoen als caissière heb gewerkt. Dat was toen een betaalde baan, maar niet zo leuk. Je mocht het kassahok tijdens je werk niet uit en je mocht ook geen vakantie opnemen. Het kon ook heel saai zijn. Ik heb meegemaakt dat er tijdens mijn weekenddienst van vrijdag tot en met zaterdag maar 12 zwemmers zijn geweest.
Wat doe je voor het Amstelbad?
Ik ben al heel lang betrokken bij het Amstelbad. In 1992 werd ik één van de eerste bestuursleden van Stichting het Amstelbad. De gemeente sloot het bad in 1991 en met allerlei vrijwilligers en onder leiding van Leobard Hinfelaar werd het een bad dat (nog steeds!) drijft op vrijwilligers. Ik weet niet meer hoe lang ik bestuurslid ben geweest. Daarnaast heb ik allerlei hand- en spandiensten verricht met onder andere de administratie van de abonnementen. Ook heb ik meteen kassadienst gedraaid en geholpen met de aanschaf van nieuwe kassa’s. Daarnaast was ik verantwoordelijk voor het tellen van het kassageld en bracht dat naar de bank. Ik draai nog steeds kassadienst en heb mij al weer opgegeven voor het nieuwe seizoen.
Wat trok je aan in het werk voor het Amstelbad?
Tja, lastige vraag. Iemand moet het werk toch doen? Ik weet niet beter, mijn vader deed ook heel veel vrijwilligerswerk. Het zit denk ik gewoon in de genen. Ook Piet en mijn dochter Sietske doen veel voor het bad.
Naast het werk voor het zwembad heb ik ook veel voor de Snippen gedaan en voor de handbalvereniging. Het is gewoon mooi en goed om te doen.
Zwem je zelf ook?
Jazeker! Al vanaf 1974 trek ik regelmatig baantjes. Nu zwem ik bij de Vroege Vogels in het Amstelbad en ook dit seizoen staan we dus weer voor openingstijd te dringen voor de poort.
Wat is het leukste wat je tot nu toe hebt meegemaakt?
Dat ik in het bad een lintje (Lid in de Orde van Oranje-Nassau) kreeg opgespeld door de burgemeester. Ik had het helemaal niet in de gaten. Ik zat bij de kassa om abonnementen uit te delen toen Piet mij riep. Ik wilde niet komen, want er konden nog mensen bij de kassa om een abonnement vragen, maar Piet wist mij toch over te halen. De burgemeester was bezig met en praatje en vertelde wat de mevrouw die een lintje kreeg allemaal had gedaan. Ik dacht nog: ‘Zo dat is veel!’ Bleek ik het zelf te zijn! Het was echt een hele mooie verrassing.
Heb je nog een wens of een tip voor het Amstelbad?
Het zou heel fijn zijn als het rookgebied wat verder van de ingang kan worden gelegd en men mag misschien wel wat strenger zijn voor de mensen die in- en uit lopen om te roken.
Ook moeten we goed opletten of iedereen wel toegang betaalt. Dat gaat niet altijd goed, gelukkig maar een enkele keer. Het is niet meer zoals toen vroeger de scholen nog kwamen zwemmen. Dan liet bijvoorbeeld iemand zijn abonnement vallen nadat hij het had laten zien. Degene die daarachter stond pakte het op en liet het dan als zijn toegangsbewijs zien.