Skip to main content

WAT IS ER ALLEMAAL GEBEURD SINDS DE SLUITING VAN HET BAD?

 

RABO CLUBSUPPORT

Er is weer veel gestemd op ons bad bij de Rabo Clubsupport. Onze penningmeester mocht het hoogste bedrag, te weten € 5.000, — komen ophalen. Iedereen die op ons gestemd heeft is bedankt via Facebook en Instagram, maar mocht u dat gemist hebben, alsnog SUPER BEDANKT!

 

 

Een blije penningmeester

 

EEN GEDIPLOMEERDE INSTRUCTEUR LESZWEMMEN RIJKER

Mya Verkerk heeft op 10 oktober haar opleiding met succes afgerond. Door corona was het allemaal best lastig te plannen en te organiseren, maar het is gelukt!

 

OVERLIJDEN

Helaas hebben we ook afscheid moeten nemen van een zwembadmedewerker. Op 9 oktober overleed veel te jong Wesselien Supèr. Wesselien was een gewaardeerde, daadkrachtige en gemotiveerde collega. Wij zullen haar missen.

 

HANS EN FRIETJE

Toos gaf aan dat ze wilde stoppen met Hans&Frietje. Ze wist gelukkig ook al een goede opvolger. Daar is inmiddels een overeenkomst mee afgesloten. Dus volgend jaar staat Jasper Vera in het Hans&Frietje gebouw en hangt er een nieuw logo.

 

LEIDINGEN

Het Amstelbad is al ruim de 50 gepasseerd en daarmee ook het gehele leidingenstelsel. Het hele stelsel was aan vervanging toe en er is hard gewerkt om (bijna) alles te vervangen. Helaas hoorde er ook een pittige rekening bij…

De nieuwe leidingen liggen klaar

Graafwerkzaamheden

 

PLUS SPAARACTIE

Bij de PLUS kon je sparen voor je club. Ook voor het Amstelbad kon worden gespaard. En dat is gebeurd! Wat is er veel gekrast voor ons bad! We zijn dan ook heel blij met dit mooie bedrag! Iedereen HEEL ERG BEDANKT.

 

HERFSTTOOI

Ondertussen was het op- en rond zwembadterrein ook al echt herfst.

Herfst bij de fietsenstalling

Herfst bij het ondiepe

 

VERDUURZAMING

Het bestuur is druk bezig met het kijken naar de mogelijkheden om het bad te verduurzamen en daarmee flink te besparen op energie. Het is dan belangrijk om te weten of de zwembadbakken nog in orde zijn en de levensduur nog een poosje gegarandeerd is. Een betonexpert heeft daarvoor onderzoek verricht, maar daarvoor moesten de baden wel leeg. (Er blijft in de winterperiode altijd een laag water in de baden staan om zo de coating te beschermen.)

Zo hadden we ‘opeens’ een heel mooi en schoon bad alsof het april was. Er is gelukkig goed nieuws: uit het onderzoek is gebleken dat, wanneer we een aantal scheuren repareren, de bakken nog jaren mee kunnen.

Onderzoek naar de kwaliteit van de zwembakken

 

KERSTSTUKJES

Het is echt ongelooflijk, maar er wordt op het moment dat ik dit schrijf een prestatie van formaat geleverd!

Janneke Verweij is samen met haar moeder heel erg druk met het maken van kerststukjes waarvan de opbrengst voor het Amstel bad is. Vorig jaar was het al een succes maar nu gaat het over de top. De stukjes zijn al haast verkocht voordat ze gemaakt zijn. Ze krijgen zelfs opdrachten van de kerk om 30 stuks te maken!

Bij Maschinka mode zijn ze te koop en ook buiten aan de Holendrechterweg 2. Dat laatste op bepaalde dagen wanneer het weer mooi is. Janneke en haar moeder kunnen het haast niet bijbenen en hebben er zowat een dagtaak aan. Wat een kanjers!

Alles ligt klaar voor mooie stukjes

De kanjers

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In de rubriek hieronder ‘Wie werken er allemaal in het Amstelbad?’, leest u meer over Janneke.

 

 

WIE WERKEN ER IN HET AMSTELBAD?

Deze keer:

Janneke Verweij

 

 

Veel mensen zijn nieuwsgierig naar leeftijd en waar je woont.

Ik ben 55 jaar en woon in Ouderkerk aan de Strandvlietlaan, maar ik kom uit de Botshol/Waver.

Vanuit de Waver gingen we vroeger al met de bus naar het Amstelbad. Een heel avontuur, waarbij iedereen natuurlijk achterin wilde zitten, zodat je op heuveltjes lekker omhoog veerde.

 

Wat doe je in het dagelijkse leven?

Ik ben mantelzorger voor maximaal 3 halve dagen in de week en ik spring bij als nodig. Mensen zijn vaak blij als ik kom. Ik heb altijd wel wat te vertellen en kan ook goed relativeren. Met een kwinkslag kan ik de mensen weer wat positiever laten zijn. Het is soms wel zwaar werk want het is natuurlijk niet altijd luchtig en vrolijk, ook de persoonlijke nare dingen worden gedeeld. Naast betaald werk ben ik ook een poos vrijwilliger geweest in verpleeghuis Groenelaan in Amstelveen. Daar heb ik onder andere de voorjaarsmarkt ‘op poten gezet’.

Iedere vrijdag help ik mijn vriendin Rita van Ettikhoven op de boerderij. Heerlijk bezig zijn met mesten, tuinen en dergelijke, ben dan helemaal in mijn element als echte boerin.

 

Wat doe je voor het Amstelbad?

Ik ben kassamedewerker. Daarnaast maak ik ook graag allerlei creatieve dingen waarvan de opbrengst voor het Amstelbad is. Denk hierbij aan mooie herfstkransen of versierde stenen. Nu ben ik samen met mijn moeder heel druk met kerststukjes en dat loopt als een trein! We krijgen zelfs opdrachten voor 20 of 30 stuks!

 

Hoe lang doe je dit al?

Ik ben al zeker 15 jaar kassamedewerker. Altijd samen met Coby Vlug. Zij heeft mij gevraagd toen haar kassamaatje ermee stopte en sinds die tijd doen we de kassadiensten altijd samen. Tijdens zo’n dienst zijn we ook altijd creatief bezig: knutselen, haken etc., onze handen liggen nooit stil.

 

Wat trok je aan in het werk voor het Amstelbad?

Het is heel gezellig om zo heel veel mensen te ontmoeten. Daarnaast ben ik ook gewoon heel druk en verwachtte dat ik tijdens zo’n dienst eens even zou kunnen zitten. Maar ik heb geen zitvlees! Dus ik ben altijd wel in de weer met een bezem of ragebol, ruim de keuken op of ben aan de knutsel.

 

Wat is het leukste dat je tot nu toe hebt meegemaakt?

Hahaha, nou dat heeft te maken met Rick. Toen hij begon bij het bad, vond ik het maar een rare. Toen hij ook nog een vreemde opmerking maakte tegen een vrijwilliger, waarschuwde ik hem dat hij dat niet moest doen omdat anders iedereen weg zou lopen. Dat kon hij wel waarderen en sinds die tijd hebben we veel schik met elkaar. Ik plaag hem graag en veel en hij mij natuurlijk.

Daarnaast is het gewoon ook heel leuk als mensen blij zijn met wat je voor het bad doet. De bedankjes als mensen weer weggaan zijn erg leuk en ook de reacties op alles wat ik voor het bad maak zijn erg leuk.

 

Zwem je zelf ook?

Nee hoor, daar heb ik geen tijd voor.

 

Heb je nog een wens of tip voor het bad?

Hahaha nou laten ze maar coniferen planten, de takjes kan ik mooi gebruiken voor onder andere kerststukjes. Nou moet ik wel zeggen dat ik ook graag op woensdag even koffie ga drinken bij de groenploeg en dan bijvoorbeeld stukjes van de hortensia’s mee neem voor bijvoorbeeld de hortensiakransen.

Een wens voor het bad is dat het een ‘gewoon’ bad mag blijven. Een bad zonder agressie en gedoe. Het is gewoon een leuk zwembad en dat moet zo blijven.