Skip to main content

DE EERSTE NIEUWSBRIEF VAN  HET NIEUWE JAAR

Inmiddels zijn de feestdagen weer voorbij. We hopen dat het nieuwe jaar voor iedereen goed, gezond en sportief begonnen is. Bij het zwembad wordt er achter de schermen weer druk gewerkt om alles op tijd in orde te hebben voor de opening van het nieuwe seizoen.

DRINGEND BADMEESTERS GEZOCHT!

We zijn nog steeds dringend op zoek naar versterking van ons team (M/V). Dus ben je op zoek naar een leuke (bij)baan van april t/m september 2024? Het aantal uren per week stemmen we graag met je af. Kijk voor meer informatie op de site of meld je aan via info@amstelbad.nl

DAVEREND SUCCES BIJ DE VERKOOP VAN DE KERSTSTUKJES

Wat waren de kerststukjes weer prachtig dit jaar. Janneke kon het bijna niet bijhouden om ze te maken, de verkoop ging zo hard! Enorm veel dank hiervoor, zowel aan Janneke voor het maken als iedereen die het Amstelbad steunt en een kerststukje gekocht heeft!

VERTREK VAN ONZE BURGEMEESTER

In januari heeft Joyce Langenacker afscheid genomen van ons dorp. Ze is benoemd als burgemeester van Zeist. Naast haar grote betrokkenheid bij het Amstelbad was ze ook regelmatig te vinden in het Amstelbad om baantjes te trekken.

Als dank hebben we tijdens haar afscheidsreceptie dit beeldje overhandigd namens het bestuur. Per 1 februari start de tijdelijke burgemeester, Joke Geldhof. We kijken ernaar uit om haar te verwelkomen en hopen uiteraard dat Joke net zo betrokken zal zijn bij het bad.

SPONSOR EN BLOEMIST BAKKER KRIJGT EEN VASTE PLEK IN OUDERKERK

Zoals velen wellicht weten is de bloemist Steph&Bloom op het Sluisplein ermee gestopt. We willen hun hartelijk danken voor hun sponsoring.

We waren aangenaam verrast toen we hoorden dat onze sponsor, bloemist Bakker, zijn intrek heeft genomen in de winkel. Van harte welkom! Voor die tijd waren ze natuurlijk ook al geen onbekende en hadden ze een wekelijks bloemenkraampje tegenover de JUMBO. Ze hebben nu dus 2 vestigingen, eentje in Duivendrecht en eentje op het Sluisplein. En we hopen natuurlijk nog vele jaren te mogen genieten van alle mooie bloemen en planten die ze leveren aan het bad.

VOORBEREIDINGEN VOOR HET NIEUWE SEIZOEN IN VOLLE GANG

Hoewel het bad gesloten is voor bezoekers, wordt er ondertussen hard gewerkt om alles weer piekfijn in orde te hebben voor de opening van het nieuwe seizoen. We hebben afscheid moeten nemen van de midgetgolfbaan. Deze was in zeer slechte staat. Het opknappen zou een dure grap worden maar vooral het recht houden van de banen is een bijna onmogelijke taak. Dit komt vanwege het verzakken van de grond.

Maar niet getreurd, er zijn volop nieuwe plannen. Er komt o.a. een mooie ‘airmountain’. Dat is een groot luchtkussen om op te springen en zitten. Hieronder vast een impressie van de plek. Ook komt er een nieuwe zandspeeltafel, op dezelfde plek als de vorige. De huidige was dermate aangetast dat deze niet meer gerepareerd kon worden. Daarnaast zijn we druk in de weer met een nieuwe verwarmingsketel en een nieuwe chloor- en zwaveltank.

START ONLINE VERKOOP ZWEMLESKAARTEN EN ABONNEMENTEN

Vanaf 01 maart begint de online verkoop van de zwemleskaarten en de abonnementen. Dus houd de website en de berichten op social media in de gaten.

GEZOCHT: VRIJWILLIGERS EN VACATURE ALGEMEEN BESTUURSLID

Heb jij zin en tijd om je steentje bij te dragen aan het reilen en zeilen van het Amstelbad? Meld je dan aan bij ons om eens te komen praten over deze bestuursfunctie. We hebben een leuk team en zoeken nog 1 bestuurslid om het bestuur weer compleet te maken. Aanmelden kan via info@amstelbad.nl

Daarnaast zijn we natuurlijk ook altijd op zoek naar vrijwilligers voor de kassa, voor de onderhoudsploeg en voor allerlei hand-en-spandiensten, kortom voor alles wat het bad nodig heeft. Dus denk je in 2024 wat tijd over te houden en wil je ons komen helpen? Meld je dan aan via info@amstelbad.nl.

OVERLIJDEN JOKE JANSEN-VAN DER LAAN EN HENK VAN DER MEULEN

Joke was zeer nauw betrokken bij de voorbereiding en de verkoop van de kerststukjes. Helaas kon ze dit niet meer zelf meemaken. Vanwege haar overlijden was de verkoop dit keer bij Janneke thuis. Als eerbetoon aan Joke heeft Janneke veel ondersteuning van anderen gekregen bij de verkoop van de stukjes, waarvoor dank.

Henk was een trouwe ‘vroege vogel’, die ’s ochtends vroeg zijn baantjes kwam zwemmen.

We zullen ze beiden gaan missen.

WIE WERKEN ER IN HET AMSTELBAD?

Deze keer gaan we op bezoek bij de woensdagochtend onderhoudsploeg.

Zoals elke woensdagochtend is de onderhoudsploeg ook deze ochtend in januari druk bezig in het Amstelbad. Er wordt getimmerd, gesnoeid, schoongemaakt en nog veel meer. Eigenlijk alles wat er nodig is om het bad, de techniek en de groenvoorziening op het terrein te onderhouden. Soms gaat het om complete onderdelen vervangen, soms om een reparatie en soms om te onderhouden wat er is.

Het is een fijne groep vrijwilligers die dit op zich neemt. Ze komen natuurlijk niet alleen om te klussen maar zeker ook om de gezelligheid  en het contact met elkaar op te zoeken. Om 10 uur is het vast prik om een koffiepauze te houden. Dan komen er ook andere vrijwilligers aanwaaien, zoals Hannie, onze kassa vrijwilligster. Ook al ben je die dag niet aan het klussen of vrijwilligerswerk voor het zwembad aan het doen, het is natuurlijk altijd fijn om elkaar even te spreken. En natuurlijk is er ook altijd wat lekkers voor bij de koffie.

Over hun drijfveer zijn alle vrijwilligers van deze onderhoudsploeg eensgezind: naast dit moment om sociaal contact te hebben is het tegelijkertijd een fijne tijdsbesteding die erg nuttig is en gewaardeerd wordt. En je ziet meteen resultaat van je werk. Veel vrijwilligers zijn inmiddels met pensioen. Dit werk geeft hun grote voldoening en een stukje invulling van de week. Het ritme is wekelijks maar dat is natuurlijk geen verplichting en zo ervaren ze het ook niet. Sterker nog, ze bepalen zelf hoe vaak ze willen komen. Maar we merken dat de betrokkenheid groot is. De meesten zijn al jaren betrokken bij het bad, ook voordat ze dit vrijwilligerswerk gingen doen.

We willen hun enorm bedanken voor hun trouwe en zeer waardevolle inzet. Deze ploeg is het fundament voor het onderhoud van het bad.

Wil je ook meehelpen? Kom gerust eens langs op woensdagochtend.

BESTEL NIKS ZONDER SPONSORKLIKS!

Voor al je online aankopen is dit een hele makkelijke manier om het Amstelbad te steunen. Grote bedrijven zoals Bol.com, Coolblue en PLUS, HEMA, Centerparcs en Staatsloterij doen hieraan mee.

Ga naar onze eigen Amstelbad pagina bij SponsorKliks, selecteer de winkel en doe je aankoop.

Dit kost je niets extra! De webshops betalen een commissie voor bestellingen via SponsorKliks.com, waarvan 75% naar het Amstelbad gaat als je via onze Amstelbad SponsorKliks-pagina bestelt. Dus selecteer jouw shop, doe je aankoop en klaar! Of download de SponsorKliks app.