Skip to main content

In juni zijn er volop activiteiten in het zwembad te beleven! Graag zoemen we in op 4 daarvan, die wat extra aandacht verdienen.

 

1. De pilot ‘buiten bewegen’ is volop aan de gang en een groot succes!

De pilot ‘buiten bewegen’ voor kinderen van de basisschool De Jan Hekmanschool (Ouderkerk a/d Amstel) en De Grote Beer (Duivendrecht) is op 15 mei van start gegaan in het Amstelbad! Elke woensdagochtend is het een gezellige drukte in het Amstelbad. Er worden gedurende alle woensdagochtenden t/m 17 juli, sportlessen gegeven in het Amstelbad.

De pilot is een initiatief van onze penningmeester Robbert Eysink Smeets van het Amstelbad en Eva van ’t Schip (betrokken ouder). Zij zijn het initiatief gestart om kinderen van de groepen 7 op een laagdrempelige manier aan te leren dat vaker buiten bewegen een vast onderdeel van de dag hoort te zijn. Buiten spelen draagt bij aan geestelijke en lichamelijke gezondheid. Naast de sociale omgang en het plezier van buiten bewegen, helpt het de ontwikkeling op lichamelijk en mentaal vlak.

Dit beweeginitiatief is opgezet om kinderen kennis te laten maken met lokale sportaanbieders en de voordelen van buiten sporten. Daarnaast heeft samen sporten ook een belangrijke sociale component. De leerlingen uit Duivendrecht en Ouderkerk fietsen naar het zwembad, wat hen mede voorbereidt op het verkeer als ze straks naar de middelbare school gaan fietsen.

Er worden diverse buitensporten aangeboden. Degenen zonder zwemdiploma krijgen zwemles. Degenen die al wel kunnen zwemmen krijgen zwemvaardigheidslessen.

Daarnaast bieden lokale sportaanbieders lessen aan:

  • dansles door dansschool DCF met Venise Bruins
  • een bootcamp door Bootcamp Ouderkerk met Lloyd Bleeksma
  • badminton door Badmintonvereniging Ouderkerk aan de Amstel
  • Judo en conditietraining door Rezo
  • Een waterpolo clinic door waterpolovereniging De Snippen

Met dank aan de sponsoren:

De gemeente Ouder-Amstel, Lions Ouderkerk aan de Amstel, Coherente en Jumbo buurtinitiatief. De fietsen worden gesponsord door De Haan Wielersport, en Plus en Jumbo zorgen voor gezonde tussendoortjes. Geijsel Hypotheken Ronde Hoep Loop levert bidons voor water.

 

 

2. Ondersteun jij ook het KiKa initiatief van Marijke?

Hi, ik ben Marijke Roskam. Op 13 oktober 2024 ga ik voor KiKa de marathon van Chicago lopen.

Waarom? Jaarlijks krijgen bijna 600 kinderen kanker in Nederland. Sinds de oprichting van KiKa is de overlevingskans van 72% naar 81% gestegen. Maar we moeten naar die 100% genezing. Om dit te bereiken is onderzoek nodig. Daar zet ik mij voor in én jij kan jouw steentje bijdragen door mij te sponsoren.

Op 22 juni a.s. om 18.00 uur organiseer ik i.s.m. Het Amstelbad in Ouderkerk aan de Amstel een badeendenrace voor mijn sponsorteller.

Hoe werkt het?

Jij koopt via de QR code of via deze link een of meerdere badeenden. De verkochte badeenden worden te water gelaten in het zwembad en met een waterslang richting de finish gespoten. Voor de eendjes die het eerste over de finish komen ligt een mooie prijs klaar. Het prijzenpakket bestaat o.a. uit een KiKa beer, een BBQ schort, een grillpan, een tegoedbon voor Peakz Padel, een Kubb werpspel, een rondleiding in de stroopwafelfabriek in Gouda, een blender en nog veel meer.

Vergeet vooral niet om je email adres te vermelden als je één of meerdere loten koopt. Dan kan ik na afloop van de race contact met je opnemen als je een prijs gewonnen hebt.

Doe je ook mee?

Leuk als je komt kijken om je eigen badeend over de finish te de helpen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Schrijf je nu in voor de zwem4daagse!

Hoera de Zwem4daagse komt eraan….doe je mee?

Kinderen t/m 10 jaar zwemmen 10 banen per dag.

Ben je 10 jaar of ouder? Dan zwem je 20 banen per dag.

We gaan er een leuke week van maken, doen jullie mee met de thema’s van ieder dag?

 

 

 

 

 

 

 

 

Maandag 17 juni: Lekker zwemmen in je badpak, zwembroek, bikini, zwemsuite, burkini.

Dinsdag 18 juni: Zwemmen met een hoed, pet, muts, of wat er maar op je hoofd kan of past.

Woensdag 19 juni:  Kom zwemmen in je pyjama.

Donderdag: 20 juni: Kom zwemmen in EK oranje.

Vrijdag 21 juni: Kom verkleed zwemmen.

Doe wel onder al je kleding die je op de dagen draagt dat dit gevraagd wordt je zwemkleding aan.

Mocht het te zwaar worden dan kan je altijd je kleding uitdoen en verder zwemmen in je zwemkleding.

4. Doopceremonie van de Amsterdam City Church

Jawel, afgelopen zaterdag was het weer zover. Net als verleden jaar organiseerde De Amsterdam City Church hun doopceremonie in het Amstelbad. En wat een feest was het weer, met muziek en diverse voordrachten. Maar het hoogtepunt was natuurlijk…de doop van de dopelingen.