Skip to main content

20 juni gaan we open!

Mede dankzij alle hulp kan de kraan gaan lopen
Op 20 juni gaat het Amstelbad (coronaveilig) OPEN!

Het is lange tijd spannend geweest, maar het is zover: het Amstelbad gaat weer open! Beperkt open, dat wel, want we zijn gebonden aan alle coronamaatregelen.

Dat het bad open gaat hebben we mede te danken aan iedereen die het bad een warm hart toedraagt.  Wat hebben veel mensen al een abonnement aangeschaft ondanks de onzekerheid over het open gaan! Wat een mooie donaties heeft het bad mogen ontvangen en wat een lieve reacties hebben we gekregen.

Ouderkerk (en omgeving) en het Amstelbad: ze kunnen niet zonder elkaar! Dank aan iedereen die er voor heeft gezorgd dat het bad gevuld kan worden!

Maar het financiële gat is nog niet gedicht, dus alle steun blijft meer dan welkom!

Wat betekent ‘beperkt open’?

Dat betekent dat er banen gezwommen kunnen worden, zwemles wordt gegeven, aquafit en andere activiteiten worden georganiseerd, maar dat het bad nog niet open gaat voor iedereen die wil vrijzwemmen.

Er is één uitzondering: de jeugd tot 13 jaar. Zij mogen wel vrijzwemmen omdat ze niet de 1,5 meter hoeven aan te houden. Je kan alleen komen zwemmen als je je aangemeld hebt via het reserveringssysteem (dit komt binnenkort op de site). Zonder reservering is er geen toegang. In dit systeem vind je de tijden van de verschillend activiteiten. Voor het banenzwemmen geldt een maximum van 1 uur. Klik hier voor alle coronamaatregelen.

Hoe nu verder?

In het weekend van 13 juni kan men:

  • aan de kassa van het Amstelbad nog een abonnement tegen voorverkoopprijs kopen.
  • het al gekochte abonnement ophalen aan de kassa van het Amstelbad. Het betalingsbewijs is niet nodig, een pasfoto(‘s) wel.
  • Houd voor dagen en tijden de site, de nieuwsbrief en Facebook in de gaten.

Op 20 juni wordt het bad met een feestelijk tintje geopend. Hoe? Dat is nog een verrassing. Binnenkort meer informatie op de site, in de nieuwsbrief en op Facebook.

Het coronaprotocol

Alle activiteiten zijn gebonden aan het coronaprotocol. Dat betekent dat het allemaal anders gaat dan we gewend zijn. Kom je naar het zwembad dan wordt ervan uit gegaan dat men op de hoogte is van de geldende (corona)regels. Het zal voor iedereen heel erg wennen zijn aan het Amstelbad met allemaal extra bepalingen en veel minder vrijheid, maar er kan in ieder geval gezwommen worden!

Er kan dus al veel, maar (nog) niet alles

Natuurlijk hopen we dat het in de komende periode zo goed gaat dat we toestemming krijgen om de regels te versoepelen en we weer als vanouds kunnen zwemmen en spelen!

Hoe dan ook: graag tot ziens in ons Amstelbad vanaf 20 juni!