Zwemlessen

/Zwemlessen
Zwemlessen2019-03-15T08:19:44+00:00

Zwemlessen

Snel en goed leren zwemmen, dat is ons doel!

Spelenderwijs leert uw kind snel de basisvaardigheden voor de verschillende diploma´s. Deskundige instructeurs helpen uw kind daarbij. Bij het Amstelbad wordt lesgegeven volgens het Zwem-ABC van het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ.
Uw kind moet 5 jaar zijn geworden vóór 1 april om mee te kunnen doen met de lessen.
Voor de zwemlessen is een geldig toegangsbewijs (abonnement of dagkaart) nodig, met uitzondering van privé-lessen. Bekijk de tarieven onder het kopje tarieven.

  • A-Diploma
  • B-Diploma
  • C-Diploma
  • Amstelbadbrevet

A-diploma

Bij aanvang van de lessen gaat het er vooral om dat uw kind ‘watervrij’ wordt en zich leert oriënteren in het water. Drijven op buik en rug is het tweede aspect. Verder leert het kind de basis voor de schoolslag en de enkelvoudige rugslag. Hierbij wordt ook gelet op een goede uitvoering van de ademhaling.
Tenslotte worden de beginselen van de borstcrawl en de rugcrawl geleerd. Uw kind leert ook gekleed zwemmen, in een T-shirt, korte broek en met (water)schoentjes. De lessen zijn op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 17:00 tot 17:30 uur. In de zomervakantie zijn deze lessen van 9:00 tot 9:30 uur.

B-diploma

Het B-diploma sluit naadloos aan op het A-diploma. Voor dit diploma worden alle onderdelen van het A-diploma verbeterd, de afstanden worden uitgebreid en de kledingeisen zijn zwaarder: een T-shirt met lange mouwen, een broek met lange pijpen en (water)schoenen. De lessen zijn op maandag en donderdag van 17:00 tot 17:30 uur en in de zomervakantie van 9:00 tot 9:30 uur.

C-diploma

Het uithoudingsvermogen staat centraal: beter, mooier en langer zwemmen. Ook gaat veel aandacht uit naar de borstcrawl met zijwaartse ademhaling. Bij het gekleed zwemmen dragen de kinderen nu ook een wind- of regenjack. De lessen zijn op maandag en donderdag van 17:30 tot 18:00 uur en in de zomervakantie van 10:00 tot 10:30 uur.

Amstelbadbrevet (i.p.v. zwemvaardigheid)

De lessen voor het Amstelbadbrevet zijn twee maal per week op maandag en donderdag om 18:00 uur en duren 30 minuten.
In de zomervakantie gaan ze naar de ochtend om 10:30 uur.
Het gaat hierbij om het verbeteren van de zwemslagen, het aanleren van nieuwe zwemslagen, waterpolo, kunstzwemmen, overlevingszwemmen,
reddend zwemmen en speelvormen.
De kinderen moeten goed kunnen zwemmen en in principe diploma A, B en C hebben.
Deze lessen gaan alleen door bij 10 of meer deelnemers.

Voor meer informatie kunt u buiten het seizoen uw vragen stellen via het contactformulier op de contactpagina. Wij antwoorden zo spoedig mogelijk.

Inschrijven zwemlessen

Volg ons