Het zit er op, het bad is dicht.

Het was een roerig seizoen met corona in de hoofdrol. In maart werd bekend dat alle zwembaden moesten sluiten en hoelang dat ging duren was een grote onbekende. Voor het Amstelbad betekende dat het ongewis was of we dit jaar open konden gaan. De financiën waren de grote ‘bottleneck’. Niet open gaan of laat in het seizoen de poorten openen, allebei leverden ze een groot verlies op. Maar hoe blij was het bestuur met het feit dat ons bad op handen gedragen wordt! De actie om abonnementen te verkopen ondanks het feit dat we niet wisten of we open konden, was een groot succes! Daarbij gaf de gemeente aan ook een extra steentje bij te dragen. Ook bleven de sponsoren een goede duit in het zakje doen en hebben diverse vrijwilligers met bloemstukken of verjaarsgeld het bad extra gesponsord.

Daarnaast heeft ook het Rijk meegeholpen het financiële gat voor een deel op te vullen door via diverse regelingen (dank penningmeester voor al het uitzoek- en aanvraagwerk) geld aan ons uit te keren.

Zo konden dan toch de poorten met het traditionele kwartjesduiken, op 20 juni open gaan.

Het was niet altijd even makkelijk met alle regels en protocollen en soms bezoekers die het allemaal niet begrepen, maar uiteindelijk hebben we toch een hele mooie tijd gehad. Niet in de laatste plaats door het weer dat echt heeft uitgepakt.

Er kon niet door iedereen recreatief gezwommen worden, maar de jeugd heeft wel de verkoeling kunnen zoeken op vastgestelde uren. Ook konden de zwemlessen doorgaan en uiteindelijk hebben op 11 september 21 kinderen hun zwemdiploma gehaald! Het banenzwemmen kon gelukkig ook en menigeen heeft in de ruime banen heel wat kilometers weggezwommen. Dankzij de badmeesters gelukkig allemaal coronaveilig!

Helaas geen afsluiting dit jaar met de traditionele barbecue. Ook daar stak corona een stokje voor. Maar gelukkig konden we alle vrijwilligers en badmeesters die zo hard gewerkt hebben dit jaar, wel verwennen met een mooi of lekker cadeautje. Dankzij zeer gulle sponsoren kon men kiezen uit een tas met 3 zakken nootjes van Completely Nuts, een kaaspakket van Kaas van Mulder, een mooi arrangement met bloemen van Bakker bloemen of een pakket met heerlijke speculaas van bakker Out.

Completely Nuts                Bakker Out                 Bakker bloemen              Kaas van Mulder

Voor het bestuur breekt een iets rustigere tijd aan waarin we onder andere aan de slag gaan met de financiën, vervanging van een aantal belangrijke onderdelen zoals verwarming van de douches, de ketel en de chloortanks, we onderzoeken hoe we alles zo energiezuinig mogelijk kunnen krijgen en alle andere lopende zaken. En natuurlijk hopen we dat onze voorzitter weer snel in levenden lijve mee kan doen met de vergaderingen in plaats van digitaal.

Via Facebook, Instagram en de site houden we jullie op de hoogte van het Amstelbad buiten het seizoen. En vergeet vooral RABO ClubSupport niet voor gratis financiële steun. Voor info: zie de site!

De poort van het bad is dicht en het wachten is op een nieuw seizoen, het liefst zonder corona, zodat er weer heerlijk gezwommen kan worden in het Amstelbad. Tot in 2021!

Vrijwilligers sponsoren met bloemstukken

Kwartjesduiken

Diplomazwemmen