Aanpassingen per 1 juli

Per 1 juli mogen we weer versoepelen in de corona-aanpak. We hebben toestemming om de 1,5 meterregel te verruimen en wel als volgt:

  • Kinderen tot 18 jaar hoeven onderling geen afstand te bewaren;
  • Volwassenen hoeven bij kinderen tot 13 jaar geen afstand te bewaren;
  • Volwassenen en kinderen tussen de 13 en 18 jaar moeten zich houden aan de 1,5 meter, tenzij ze uit 1 gezin komen.

Dat betekent dat kinderen tot 18 jaar lekker met elkaar mogen vrijzwemmen. Zeker met de zomervakantie voor de deur heel erg fijn. We hebben dan ook de tijden voor vrijzwemmen voor deze kinderen aangepast en wel:

  • Vanaf 1 juli tot in ieder geval einde schoolvakantie mag er door kinderen tot 18 jaar iedere dag in het diepe bad vrij gezwommen worden van 13.00 uur tot 16.00 uur.
  • In het ondiepe mag dat iedere dag van 10.00 tot 18.00 uur.

In de ochtenden wordt het diepe bad gebruikt voor banenzwemmen, aquafit en wordt er zwemles gegeven.

Ook het pierenbadje gaat weer open. Helaas mogen ouders/begeleiders ouder dan 18 jaar nog niet met hun kinderen in het water. Ook moeten ouders/begeleiders onderling zich aan de 1,5 meterregel houden. Wij hopen dat met het volgende landelijke zwembadprotocol het wel weer toegestaan is dat ouders/begeleiders bij hun kinderen in het water mogen. Het nieuwe protocol verschijnt binnenkort. 

Voor de banenzwemmers is er ook een versoepeling: er mag weer ingehaald worden! 

Wij hopen dat we zo een manier hebben gevonden om iedereen zoveel mogelijk zwemplezier te kunnen geven in deze coronatijd. Er zijn vast zwembaden zijn die het allemaal anders en misschien beter doen, maar wij zijn blij dat we open zijn en dat is niet elk openluchtbad in Nederland.

Graag tot ziens in ons mooie bad!